Sangskriverkursus i Island

Sangskriverkursus v. Tue West. Island.

For 5 år siden besøgte jeg denne perle. Man bor i et hovedhus med udsigt over fjorden og dernæst til fjeldene ved Grenivík og både hovedhuset og en tilhørende hytte har egne naturopvarmede udendørs vildmarksbade.
Den store og autentiske grund munder ud til kysten og fjordens ensomme og stille bølger.
Dette sted og andre smukke steder har fodret min drøm om at få et sangskriverkursus op at stå i dette inspirerende land.

Om det bliver i Dalvik eller et andet smukt og unikt sted, afhænger af tilmeldinger og praktiske forhold (værelsesbehov og fleksibilitet mm), men alt dette vil vi alle være i tæt dialog omkring indtil vi mødes. Under alle omstændigheder bliver stedet kulissen for et anderledes og inspirerende sangskrivnings-ophold.

Den dragende natur, det unikke land og en smuk location skal være jeres hjem i 7 dage og sangskrivningen og musikken skal være jeres beskæftigelse.
Et værelse eller en hytte indrettes til musikstudie og hver kursist har, i løbet af ugen, sin egen studietid.

En ny tilføjelse til programmet er at der er en mulighed for at stå på ski i området.

Praktiske oplysninger om Covid-19, program, tilmelding og pris findes længere nede på siden.

IMG_8185

Covid-19: Lige nu tages der udgangspunkt i den situation vi har lige nu og kurset ville kunne gennemføres under de nuværende forhold. Samtidig håber vi alle selvfølgelig på at restriktionerne er lempet til maj 2021.
I Island er der pt. strenge indrejse-regler. Man skal tage en test i lufthavnen, som man får svar på ca. 6-10 timer efter. I de følgende 5 dage er man i karantæne på det sted man bor, indtil man så skal tage endnu en test. I jeres tilfælde bor I jo på et sted jeg har fundet til os, og vi kan rejse til destinationen og indlogere os som en gruppe og i dette tilfælde være i karantæne som gruppe. Programmet har desuden ingen aktiviteter der kræver samvær med andre mennesker. (Gæstelærer foredraget sker sandsynligvis online).
Vi går selvfølgelig efter et meget mere optimistisk scenarie end den nuværende situation, men regn med at have et friskt testsvar inden afgang og at de islandske myndigheder stadig tester ved indrejse i landet.(Testen har kostet 450,- kr, men er pt. gratis)
Stedet vi bor skal kunne leve op til alle de restriktioner og regler der er på det givne tidspunkt og vi skal uanset hvad kunne afvikle både undervisning og åbne scener på en forsvarlig måde. Der vil ikke blive bedt om et depositum før alt er gennemtjekket med stedet og myndighederne omkring gennemførsel af kurset. Dog vil jeg opfordre til at tilmelde jer, hvis I har lyst og tid og kan sætte ugen af til det. Jeg arbejder pt med et max på i alt 8-9 kursister og der er gode chancer for at det kan lade sig gøre på det givne tidspunkt d. 16 maj 2021.

Hvis det i yderste tilfælde viser sig at kurset må flyttes pga Covid-19, så er Icelandair meget samarbejdsvillige ift om-booking af flybilletter. Det er gratis under Covid-19, uanset hvilken billet man køber hos Icelandair, og dette er lige blevet forlænget i et halvt år. Dog ville jeg vente en lille rum tid med at booke flybilletter. (Prisen er pt ret stationær). Vigtigt i dette tilfælde at I køber billetten på Icelandair’s hjemmeside, da det gør om-booking meget nemmere.
Til sidst vil jeg sige at uvisheden, lige nu, er så stor at dette kan virke som en stor beslutning. Det er jeg fuldstændig med på og jeg vil være i tæt dialog med alle der melder sig til, så vi kan få planlagt det på en måde så alle føler sig så trygge som muligt. Samtidig har det været vigtigt at få kurset offentliggjort i god tid.
Alt kan ske i disse tider, men kursets ståsted bygger selvfølgelig også på det fundament, at alle henvendelser og tilmeldinger er seriøse og gennemtænkte.

fullsizeoutput_2f

Programmet indtil videre:

Hver dag: Måltider og snacks, samt åben scene og bar(aften)

Søndag: Ankomst, Introduktion
Mandag: Sangskriverworkshop v. Tue West
Tirsdag: Køretur til Mývatn med vandring omkring den vulkanske sø og besøg i naturbadene. Foredrag på turen, både om musik og natur.
Efterfølgende sangskrivningsopgaver i forlængelse af oplevelsen.
Onsdag: Besøg af Islandsk sangskriver/kunstner, workshop og inspiration, samt koncert om aftenen inden åben scene. Dette kan også blive et online foredrag. Evt. Skiløb i bjergene v. Akureyri.
Indspilningerne i studiet påbegyndes og fortsætter resten af ugen.
Torsdag: Workshop v Tue West og selvstændigt/gruppe-arbejde med sangene.
Fredag: Evt. Køretur til Ásbyrgi. Et enestående naturfænomen. Efterfølgende selvstændigt/gruppe-arbejde med sangene. Evt skiløb i bjergene v. Akureyri
Lørdag: Afslutningskoncerter og fest.

Ps. Ved evt. skiløb: Skisæsonen i Nordisland slutter først i start juni, så muligheden burde være til stede. Leje af ski og liftkort er ikke en del af prisen. Transport til skistedet er som udgangspunkt også på egen regning.

Medbring gerne eget instrument, hvis muligt. Instrumenter vil forefindes til udlån.

Eventet er for alle der har en interesse i at dykke ned i sangskrivningens verden i forunderlige Island.

Priserne for opholdet er inklusiv kost, logi, undervisning og dagsture.
Flybilletter og evt. busbilletter skal man selv købe. De ligger pt på ca 1700,- for en returbillet, (læs også Covid-19 afsnittet længere oppe), hvilket giver hver kursist mulighed for at planlægge sin tur. F.eks er Reykjavik en dejlig by at besøge, omringet af historisk og storslået natur. Så en dagstur el. mere dertil, kan anbefales.
Fælles transport fra Keflavik Lufthavn ved et specifikt fly fra København kan evt. aftales i gruppen i god tid.

Kursisterne afhentes efter aftale ved busterminalen eller lufthavnen i Akureyri eller en by tæt på den givne location.

Tidspunkt: 17 – 24 maj 2021. (tidl.16 – 23 maj)

Pris: 11.500,- ved enkeltværelse. 8500,- ved flersengsværelse (typisk 2 pers.).
Prisen er for værelser og ophold på stedet i Dalvik eller et tilsvarende sted, måltider, undervisning, transport til dagsture, studietid, sanganlæg, udstyr mm.

Er du studerende og under 26 år kan du skrive en mail vdr. tilmelding til nedsat pris. 7500,- v flersengsværelse og 10.500,- v. enkeltværelse. Disse priser er dog kun i begrænset omfang.
Er I et par, kærestepar eller vennepar, der vil bo sammen på dobbeltværelse, kan I også skrive det i en mail.

Depositum aftales nærmere når stedet er fastlagt, men regn med et depositum på halvdelen af prisen. Depositum skal ikke betales før der er sikkerhed om kursets afvikling. Udover depositum skal I, på det givne tidspunkt, sende en kopi af jeres flybillet. (Læs også Covid-19 afsnittet længere oppe)

Da kurset har begrænset kapacitet er der desværre ingen udsigt til at prisen kan blive billigere.

Tilmelding sker ved mail til: twmusik@gmail.com og tilmeldingen vil blive fuldt op af løbende kommunikation over mail eller telefon. Hvis interessen er stor vil der være en venteliste og sandsynligvis blive oprettes et kursus mere i ugerne efter.
Ved tilmelding skriv jeres fulde navn, telefonnummer, alder og jeres værelsesbehov. Samt link til facebookprofil.

IMG_8181IMG_8150IMG_8281

fullsizeoutput_30

Facebook